checklist bezichtigen koophuis als een pro

[Checklist]

Huis bezichten als een pro

  • De meest complete checklist voor een topbezichtiging
  • Ga écht goed voorbereid op huizenjacht
  • Bezichtig koophuizen zoals een echte professional dat doet
  • Weet precies waar je op moet letten tijdens de woningbezichtiging
  • Leer wat je moet controleren in en aan de woning
  • Beoordeel objectief of dit écht jouw droomhuis is
  • Weet wat de verkoper werkelijk van plan is
  • Handig: print de checklist uit en neem hem mee!
  • Check alle ruimtes van een huis op specifieke kenmerken
  • Weet welke slimme vragen je aan de verkoper kunt stellen
  • Weet welke vragen je absoluut aan de makelaar moet stellen
  • Leer welke details je gemakkelijk over het hoofd ziet
  • Ontdek welke dingen kopers vaak vergeten te doen tijdens een bezichtiging
wetteren

Anne-Sophie

Wetteren

Haal het meeste uit een bezichtiging!

We hadden een erg goed gevoel bij een woning. Maar: we gebruikten geen checklist bij het bezichtigen. En daar hadden we later spijt van… Want dan zit je thuis en opeens denk je: ‘Dit en dat had ik eigenlijk allemaal nog willen weten’. Ik raad je dus zeker aan om je vragen op papier te zetten, wanneer je vooraf op Immoweb de foto’s bekijkt. Welke vragen je zeker zou moeten stellen zet deze Checklist van MyHoHo voor je op een rijtje!
Nathalie Hocké architect

Huis kopen: nooit doen zonder een volledige checklist!

Leuk, een bezichtiging! Tijdens die grote stap komt er veel op je af. We helpen jou als huizenjager dit zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom schreven we een handige checklist voor je. Dan weet je zeker tijdens een bezichtiging dat je niets vergeet te doen of te vragen!

Met de checklist ‘Huis bezichtigen als een pro’ krijg je een compleet beeld van het koophuis. En dat maakt je keuze natuurlijk een stuk makkelijker. In een handomdraai bepaal je of de woning echt iets voor jou is.

Deze professionele checklist helpt je dus een woning te kopen. Maar dan wel op de meest verstandige manier. En ook stap voor stap, om het jou zo eenvoudig mogelijk te maken. Dankzij deze checklist weet je welke vragen écht belangrijk zijn om te stellen. Het geeft je bovendien meer duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning.

Zo ga je maximaal voorbereid en met een gerust gevoel naar de bezichtiging!

Wat anderen over het e-book zeggen

Door zo’n checklist merk je dat sommige verkopers willen dat je bepaalde dingen niet ziet. Nu kon ik heel puntsgewijs de feiten afwerken en een objectief oordeel vellen over het huis.
gent
Jeroen, Gent
Door de eerdere e-books van MyHoHo wisten we goed hoe ons droomhuis eruit moest zien. Door deze handige checklist konden we vervolgens meteen checken welk huis wel en welke niet eraan voldeed.
denderleeuw
Wouter, Denderleeuw
Ik ben nogal een perfectionist. Deze checklist bespaarde me ontzettend veel tijd. Alles wat je moet onderzoeken en vragen staat erin. Dank!
mechelen
Anneleen, Mechelen

Weet je eigenlijk wel wat je koopt? Ga op onderzoek uit!

Ga goed voorbereid op huizenjacht! De checklist ‘Huis bezichtigen als een pro’ maakt overzichtelijk wat je absoluut moet onderzoeken voordat je een huis koopt. Maar ook vertelt het je alles wat je nodig hebt om je onderzoek uit te voeren. 

Stap voor stap check je allerlei feiten van het koophuis. En dan zul je gegarandeerd ontdekken dat je sommige zaken over het hoofd zag zonder deze checklist.

Met deze checklist is die droomwoning weer een stapje dichterbij!


Ontdek de 5 modules uit de Checklist Huis Bezichtigen als een pro

checklist 1 huis bezichtigen

Checklist 1: De bezichtiging

Bij de eerste bezichtigingen hoef je nog geen huisexpert mee te nemen. Aan deze checklist heb je voorlopig al genoeg!
checklist 2 buurt

Checklist 2: De buurt

‘Locatie, locatie, locatie.’ Dit is een veelgebruikte slogan in huizenland. Omdat de locatie zeer waardebepalend is voor een huis, is goed vooronderzoek essentieel. Maar ook bepaalt de locatie voor een groot deel jouw levenskwaliteit. Waarom dat zo is, ontdek je in de checklist.
checklist 3 woning

Checklist 3: De woning van buiten

Bij een eerste bezichtiging is het belangrijk dat je de staat van de buitenkant van de woning bekijkt. De checklist loodst je door de belangrijke punten die je zeker niet mag missen.
checklist 4 woning buiten

Checklist 4: De woning van binnen

Bekijk het interieur van de woning grondig. Laat je hierbij niet afleiden door leuke accessoires of een leuk kleurtje verf op de muur. Met de checklist inspecteer en verzamel je alle nodige feiten.
checklist 5 huis indeling

Checklist 5: De indeling

Hoe is de indeling van de woning? In welke conditie verkeren de plafonds en muren? Check elke kamer en vraag jezelf af of die naar jouw smaak is. En of er genoeg ruimte is voor al jouw spullen. Signaleer daarbij ook de eventuele onderdelen die herstel nodig hebben!
checklist bezichtigen eerste huis
€ 27,-

[Checklist] Huis Bezichtigen als een pro

Nu voor maar 17 euro! (inclusief alle bonussen ter waarde van € 27)


Maak het jezelf niet onnodig moeilijk. Weet precies waar je de woning op moet checken. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf… Oftewel: download snel de onmisbare checklist voor huizenjagers! 

Tijdelijke bonussen🎁

checklist vragen verkoper

Bonus 1 🎁 :
Alle vragen die je aan de verkoper moet stellen.

Weet precies welke vragen je moet stellen bij een bezichtiging. En leer ook waarom dat zo belangrijk is voor jou als potentiële koper.
checklist vragen buren

Bonus 2 🎁 :
Alle vragen die je aan de buren moet stellen.

Met deze 7 belangrijke vragen durf je gerust bij de buren aan te bellen.   

Huizenkopers vertellen

Bij het bezichtigen liet ik me niet meer leiden door de makelaars. Ik leidde hen juist door mijn checklist en vragen te doorlopen.
leuven
Joris, Leuven
Check, check, dubbelcheck! Nog nooit voelde ik me zo zelfverzekerd tijdens het bezichtigen van koophuizen. Ik hoefde gewoon niet bang te zijn dat ik iets zou vergeten. Super!
willebroek
Stefanie, Willebroek
Voor chaoten zoals wij is zo’n lijstje echt een uitkomst. Alles staat netjes bij elkaar en je hoeft alleen maar het lijstje af te werken. Zo makkelijk!
kampenhout
Ineke, Kampenhout

Krijg nu toegang tot de Checklist
Huis Bezichtigen als een Pro!