Over MyHoHo: de allround huizenexpert

architect housementor

Bespaar duizenden euro's op de aankoop van je droomhuis

Je eerste huis kopen is een geweldige, maar ook spannende stap in je leven. Er komt heel wat bij kijken: Waar kun je het beste huizen zoeken? Voor welke makelaarstrucjes moet je uitkijken? Hoe herken je (verborgen) gebreken? Waar kan de notaris je allemaal bij helpen? 

Achter elke vraag zit een compleet eigen wereld. Werelden die alleen goed toegankelijk zijn voor een huizenmarktexpert. Daardoor kent elke fase in het aankoopproces voor jou als startende huizenkoper flinke uitdagingen. Sterker nog: een klein foutje kan je zo duizenden tot zelfs tienduizenden euro’s meer kosten. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

MyHoHo staat voor "My House, My Home" en biedt starters op de woningmarkt zekerheid. Dit doen we door je te helpen en informeren van A tot Z: van de huizenjacht tot aan de verhuizing zelf. We begeleiden je bij elke denkbare stap. Zo verzeker jij jezelf van een geslaagde aankoop. En dát voor de beste prijs. 👌

MyHoHo: hét adviesbureau

dat startende huizenkopers helpt

aan hun droomhuis! 

ervaring aankoopadvies

10

jaar ervaring
huizenkopers helpen

684

startende huizenkopers

geholpen

goede beoordeling klanten

4.7 / 5

Gemiddelde beoordeling

van klanten

Nathalie Hocké housementor

Nathalie Hocké

MyHoho van vastgoedexpert Nathalie Hocké is hét adres voor startende huizenkopers. Omdat Nathalie ook nog eens architect en stedenbouwkundige is, heb je geen 3 afzonderlijke experts meer nodig. Nathalie is als jouw persoonlijke ‘House Mentor’ alles in 1. Dat garandeert jou een vakkundige begeleiding én de beste huisaankoop. Hierdoor bespaar je zo duizenden euro’s op de aankoop van je droomhuis!

MyHoHo geeft jou informatie en tips over zaken waar jij 100% zeker nooit eerder aan dacht. Daarvoor stelden we een verschillende e-books en checklists samen. Daarin vind je vrijwel alles wat je moet weten als je op huizenjacht gaat. En ook vertelt het je alles wat je moet weten bij de aankoop van je droomhuis. Download ze snel hier.

myhoho koper huizenjager helpen

Wie helpt de koper van een huis?

Het ontstaan van MyHoHo

Al tijdens haar opleiding als architect en stedenbouwkundige adviseerde Nathalie Hocké regelmatig haar familie en vrienden bij hun huisaankopen. Ze sleepten haar overal mee naartoe om: 

  • hun mogelijke droomhuis te inspecteren op gebreken; 
  • te bekijken welke verbouwingen mogelijk waren; 
  • mee te denken over welke dingen ze misschien over het hoofd zagen; 
  • welke prijs ze het beste konden bieden, en ga zo maar door. 


Ook verhuisde Nathalie 6 keer in 5 jaar tijd. Het werd gewoon een sport voor haar om elke keer weer het allerbeste huis voor de allerbeste prijs te krijgen.

Eén ding staat in elk geval vast: huizen zijn Nathalies grote passie. 
Nathalie Hocké
“Ik bedoel, een vastgoedmakelaar helpt de huisverkopers om de beste prijs voor het huis te krijgen. Maar wie helpt de kopers dan? Niemand. Ja, meestal een familielid of vriend die al vaker een woning kocht. Maar die kent alle ins en outs van het vastgoedwereldje niet!”
Nathalie Hocké
myhoho architect

MyHoHo: een uniek concept

Maar toch zat haar altijd één ding behoorlijk dwars. Namelijk: dat degene met de minste kennis en ervaring, de onderhandeling vrijwel altijd verliest. En die betaalt dan veel te veel voor het huis. En… die verliezer is dus altijd de koper.

Dat bracht Nathalie op een idee: “Opeens besefte ik dat een architect veel meer aan haar klanten kan bieden dan een architectenbureau nu doet.”

Haar besef kwam uit het feit dat een architectenbureau de meeste kennis heeft op het gebied van:

  • Het ontdekken van "ellende", zoals lambrisering of behang dat muren in slechte staat verbergt.
  • Het ontdekken van kleine "verborgen schatten": marmer of een historisch belangrijke tegel, een fresco verborgen onder een vals plafond...
  • Het beoordelen van de prijs die wordt gevraagd door de verkoper.
  • Het evalueren van de transformatiemogelijkheden.

En zo kwam Nathalie op het idee om kopers te helpen als hun persoonlijke, professionele adviseur. Door toekomstige woningkopers alle geheimen van de huizenmarkt te onthullen, hebben ook zij vanaf nu een stevige onderhandelingspositie. Hiermee hoopt Nathalie de huizenmarkt op zijn kop te zetten. Makelaars zullen hun flauwe trucjes niet meer kunnen toepassen, gebreken zijn nooit meer verborgen en kopers weten nu precies welke argumenten ze kunnen gebruiken bij de onderhandeling. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wanneer ze met toekomstige woningkopers hun droomhuis bezoekt, denkt Nathalie al enkele stappen verder: ‘Die muur kan er uit, daar kan een raam in, dat kunnen we later op die manier aanpassen, en….’ Wanneer ze een aankoopadvies geeft, is het huis in haar hoofd al ingericht.

Nathalie Hocké huis verbouwen

MyHoHo helpt je ook bij de verbouwing van het huis

MyHoHo gaat nog een stap verder. Niet alleen krijg je de beste adviezen over de aankoop van je huis, ook weet MyHoHo alles van renovatie en verbouwingen. 

Een doorsnee architect adviseert en stelt plannen op. Ook houdt de architect toezicht op het werk van de uitvoerder. Bovendien zijn veel jonge kopers gebonden aan een strikt budget. De architect probeert daarom een project te ontwerpen dat rekening houdt met wensen, technische beperkingen en budget.

Maar… MyHoHo vindt dat ook dit heel anders kan. Met een klein budget kun je veel creatiever zijn dan dat. Je wilt toch het maximale uit je woning halen? 

MyHoHo’s werkwijze bij de renovatie of verbouwingen van je huis

               MyHoHo pakt de renovatie of verbouwingen van jouw huis op unieke wijze aan:


renovatie verbouwen woning

Prioriteiten stellen voor de beste renovatievolgorde

Rome was niet in één dag gebouwd. En dat is met een reden. De architect van MyHoHo helpt je de beste renovatievolgorde te bepalen. Hierbij houdt deze rekening met je tijd en budget. Zo kun je de belangrijkste verbouwingen meteen laten uitvoeren en ondertussen sparen voor de andere (minder belangrijke) renovaties.

planning verbouwen

Langetermijn planning bepalen

De architect van MyHoHo zet alle toekomstige (mogelijke) renovaties samen met je op een rijtje. Dit voorkomt dat huidige verbouwingen de toekomstige renovaties in de weg zitten. Dat zou je veel meer geld kunnen gaan kosten. 

renovatieadvies bouwadvies architect

Doe-het-zelvers adviseren

Sommige mensen vinden het heerlijk om zelf te klussen. Als jij zo’n klusser bent, dan adviseert MyHoHo jou daar graag bij. De architect helpt je dan bij het documenteren, ontwerpen, coördineren, plannen, vaststellen van kritieke punten, risico’s, termijnen, en noem het maar op. Je staat er dus niet alleen voor!


Meer weten?

e-book checklist woning kopen

Hulp nodig bij het kopen

van je (droom)huis?

Onze e-books en checklists staan vol informatie en praktische tips.