Hét stappenplan om een huis te kopen
17 maart 2021 

Hét stappenplan om een huis te kopen

Gefeliciteerd! Je gaat je eigen huis kopen! Waarschijnlijk wilde je dit al heel lang en het moment is nu eindelijk daar. Zoals je misschien al merkte of zal merken, komt er heel veel kijken bij het kopen van een huis. Het vergt veel voorbereiding en kennis. Bovendien is het aantal Belgische huizenkopers onder de 35 jaar met 40% gestegen ten opzichte van 2019. Er zijn dus ook behoorlijk veel concurrenten bij gekomen!

Om je droomhuis te kopen voor een goede prijs én zonder spijt achteraf, is het van groot belang dat je precies weet wat je doet en wanneer je dat doet. 

stappenplan-huis-kopen

Oké, maar waar begin je dan? Hoe pak je je huizenjacht zo efficiënt mogelijk aan? Hoe weet je wat de beste prijs is? Hoe vind je verborgen gebreken? Voor welke makelaarstrucjes moet je oppassen? Hoe ben je je concurrenten voor? Wat zijn de meest gemaakte fouten door huizenkopers?

Op deze en vele andere vragen krijg jij nu antwoord. Ik ontwikkelde namelijk een handig stappenplan en bijbehorende artikelen en e-books. Hierin vind je alle tips & inside-informatie over het wel en wee van de huizenmarkt. En nee, die specialistische kennis vind je echt niet door even te Googlen. 

Het volledige stappenplan

Om succesvol een huis te kopen, hoef je dus alleen maar dit stappenplan stap voor stap te volgen. Dan kan er weinig misgaan en heb je alles voorbereid en gedaan wat je kon doen. 

En weet je wat het mooie is? Als je dit stappenplan volledig volgt en uitvoert:

 • Weet jij 85% meer over succesvol huizen kopen dan je concurrenten!
 • Heb je voor 50-80% de koopdeal al binnen 
 • Behoor je tot de zeldzame 33% huizenkopers die niet bang is voor verborgen gebreken

stappenplan-huis-kopenTe mooi om waar te zijn? Absoluut niet. Ik bewijs het mijn klanten elke keer weer.

Oh ja, mocht je nog niet goed weten wie ik ben, kijk dan even op deze pagina. Daar stel ik me graag aan je voor, lees je over mijn achtergrond, missie en hoeveel mensen ik al aan hun droomhuis hielp.

Maar voor nu: veel succes en vooral ook plezier met het kopen van je nieuwe woning!

Inhoud Stappenplan: hoe koop je een huis?

hoe huis kopen

Van droom naar werkelijkheid in 12 stappen:

 1. Huis kopen stap 1: Bepaal je budget
 2. Huis kopen stap 2: Breng je waanzinnige woonwensen in kaart
 3. Huis kopen stap 3: Ga op huizenjacht
 4. Huis kopen stap 4: Voldoet deze woning aan al je wensen?
 5. Huis kopen stap 5: Check serieus
 6. Huis kopen stap 6: Doe een bod en onderhandel
 7. Huis kopen stap 7: Teken het voorlopig koopcontract
 8. Huis kopen stap 8: Regel je hypotheek
 9. Huis kopen stap 9: Naar de notaris
 10. Huis kopen stap 10: Begin met verbouwen
 11. Huis kopen stap 11: Verhuis naar je droomhuis
 12. Huis kopen stap 12: Feestje!

Stappenplan huis kopen, Stap 1: Bepaal je budget

stappenplan-huis-budget-bepalen

stap 1 budgetAls je gewoon even rondzoekt op Immoweb, dan zie je de meest prachtige huizen voorbij komen: grote villa’s met zwembad, vrijstaande woningen met weet-ik-veel-hoeveel hectare grond erbij, romantische boerderijtjes in een natuurrijke omgeving en noem het maar.

Maar zolang jij geen geld hebt voor butlers; je geen bedrijf hebt dat alpaca-wandelingen of koeien-knuffelen aanbiedt; en je geen ambitie hebt boer(in) te worden… dan is het zonde van je tijd om zulke onbetaalbare huizen te bezichtigen. Tuurlijk kun je dit doen uit pure nieuwsgierigheid in je vrije tijd, maar voor het serieus vinden van jouw droomhuis is een andere aanpak tóch heel wat efficiënter.

Welke aanpak? Gewoon die ene hele simpele, ook wel Stap 1: bepalen wat jouw/jullie budget daadwerkelijk is. Je moet natuurlijk wel weten hoeveel je kunt lenen bij de hypotheekverstrekker. Maar dat is niet alles, omdat dit zeker nog een stapje verdergaat dan dat: 

Maandlasten bij een hypotheek

Ook al kun je een maximale hypotheek krijgen, zijn die hoge maandlasten het wel waard? Want ook al lukt het je een chateau te financieren, wat heb je eraan als je daardoor alleen nog maar geld hebt voor brood met choco en noodles met ketchup? 

Dit is bij wijze van spreken natuurlijk. Waar het me nu even om gaat, is dat je ook maandelijks geld overhoudt om andere dingen te doen die je belangrijk vindt. En bovendien niet à la minute in grote financiële problemen komt als jij (en/of je partner) je baan kwijtraakt.

Dus reken goed uit: wat is jullie werkelijke budget? Selecteer en bezichtig hierna alleen de huizen die hierbinnen vallen. Daarmee voorkom je ook de verleiding verliefd te worden op een te duur huis. 

Gratis e-book 101 gouden aankooptips

stap per stap huis kopen

Als je graag alle tips wilt weten voor een efficiënte huizenjacht, download dan zeker het gratis e-book 101 gouden aankooptips. Daarmee voorkom je allerlei beginnersfouten. Bovendien staan er veel dingen in waar je zeker weten nooit eerder aan had gedacht (dat hoor ik steeds terug van klanten).

Geef mij alle 101 tips!

Stappenplan huis kopen, Stap 2: Breng je waanzinnige woonwensen in kaart

stappenplan-huis-kopen-woonwensen

stap 2 woonwensenIedereen heeft wel een droomwoning in z’n hoofd. Laat ik eens beginnen met je een kort verhaaltje te vertellen: 

Ik had ooit eens 2 klanten, Samuel & Julia, die helemaal verliefd waren op de natuur in het Brugse Ommeland. Het leek hen fantastisch om daar in een dorp te wonen. En dus zochten ze alleen naar huizen in die provincie.

Maar er was 1 probleempje: Samuel werkte fulltime in Antwerpen en Julia was zelfstandige + hoogzwanger van een tweeling. 

Concreet gezegd: als zij naar het Brugse Ommeland zouden verhuizen, dan was Samuel woon-werk-reistijd elke dag 3 uur, zonder files. En Julia moest de verzorging en opvoeding van de 2 baby’s dan allemaal alleen doen.

Bovendien woonde hun familie ook allemaal in het oosten van België. Oftewel: de kans dat Julia het heel zwaar zou krijgen in hun prachtige huis in het Brugse Ommeland, was groot. Maar de kans dat Samuel steeds meer tegen de lange reistijd zou gaan opzien, was ook net zo groot.

Toen ik ze vroeg hoe ze die woonsituatie voor zich zagen, werden ze stil. Ze hadden het namelijk wel besproken, maar tot nu eigenlijk nooit zo realistisch ingebeeld. Het echte besef kwam dus pas nu. 

Hoe dit afliep? Samuel & Julia beseften dat het Brugse Ommeland geen slim plan was in hun huidige situatie. En daarom besloten ze te sparen voor een vakantiehuis daar. Tóch vonden ze zeker hun droomhuis, maar dit huis staat in Kalmthout, vlakbij de Kalmthoutse Heide, en dichtbij hun familie.

Zet niet alleen alle woondromen, maar ook de feiten op een rij

Moraal van het verhaal: breng eerst je woonwensen in kaart. En zet vooral de feiten op een rijtje, zoals:

 • 🌠 Hoe ziet jullie leven er nu uit? En over 5 jaar?
 • 🌠 Hebben jullie een kinderwens?
 • 🌠 Zijn jullie woonwensen over 5 jaar ook nog steeds hetzelfde als nu?
 • 🌠 Wanneer willen jullie verhuizen?
 • 🌠 Past de omgeving bij jullie als personen?
 • 🌠 Hoe ziet de ideale buurt eruit?
 • 🌠 Enne: waarom wil je eigenlijk überhaupt verhuizen?

Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, stel ik hier boven maar enkele vragen van de vele. Waarom deze vragen zo belangrijk zijn en aan welke vragen je nog meer moet denken, vind je allemaal in het tweede e-book Vind je droomhuis dat bij je past

Ook krijg je hier een hele woonwensen-checklist bij die je samen invult. Op die manier komen jullie samen tot jullie ideale woning! En daarmee maak je de huizenjacht nóg makkelijker.

Analyseer mijn ideale woning.

Stappenplan huis kopen, Stap 3: Ga op huizenjacht

stappenplan-huis-kopen-huizenjacht

stap-3-huizenjachtHet budget is uitgerekend en de woonwensen zijn helder. Dat maakt het selecteren van huizen al 100x simpeler en sneller! De huizenjacht begint nu dan ook officieel. Let the fun begin!

Maar waar moet je op letten tijdens het bezichtigen? En hoe zorg je ervoor dat een makelaar je serieus neemt? Zijn daar nog gouden tips voor?

Maar natuurlijk heb ik die voor je! Lees snel verder.

De belangrijkste tips voor het bezichtigen van huis

Het aantal tips zijn er zó veel, dat het onmogelijk is ze in dit Stappenplan om een huis te kopen allemaal te noemen. Daarvoor verwijs ik je graag naar mijn blog ‘Bezichtig je droomhuis als een pro’. Daar vind je nog véél meer tips over het bezichtigen van een huis.

Ik geef je nu dus alleen even een overzicht van de belangrijkste tips:

 • 💡 Bij de 1e bezichtiging kijk je alleen welke 1e indruk het huis op je maakt. Als dat gevoel goed is, dan beslis je of je meer van het huis wilt weten.
 • 💡 Stel een alert in op de huizensites als er een huis vrijkomt dat matcht met je woonwensen en budget. Dat scheelt zoektijd.
 • 💡 Kijk uit voor bepaalde makelaarstrucjes
 • 💡 Ken het verschil tussen een makelaar, verkoopmakelaar en de verkoper. Veel kopers weten dit niet en daar maakt men vaak misbruik van bij de verkoop.
 • 💡 Herken de typische verkoopsignalen van makelaars waarmee ze je onbewust beïnvloeden. 
 • 💡 Weet hoe nep makelaars praten. Een huisomschrijving als ‘leuk renovatieproject’, betekent bijvoorbeeld gewoon dat het huis op instorten staat. Hebben ze het over een ‘knusse woning’? Let op: dat betekent héél klein! 

Wil je meer details hierover? Check dan mijn blog ‘Bezichtig je droomhuis als een pro’. Of download meteen het e-book als je geen enkel geheim wilt missen. 

Ook vind je hierin belangrijke do’s & don’ts tijdens het bezichtigen!

Leer me alle ins & outs

Stappenplan huis kopen, Stap 4: Voldoet deze woning aan al je wensen?

stappenplan-huis-kopen-wensen

stap-4-wensenJe bezocht nu enkele geselecteerde woningen. De huizen die je een goed gevoel gaven, staan nu op je shortlist. Het wordt dus steeds spannender: in welke van deze woningen groeien straks jouw kinderen, katten of planten op?

Tijd om alle geheimen van de huizen te ontrafelen! Daarvoor zet je per huis een aantal feiten op een rijtje.

Voldoet het huis hieraan?

Beantwoord per huis vragen zoals:

 • ✔️ Voldoet de nieuwe woning aan je woonwensenlijst?
 • ✔️ Moet je nog (veel) aan de woning verbouwen?
 • ✔️ Hoe is de lichtinval?
 • ✔️ Hoe is de ligging van de tuin? En heb je daar ook privacy?
 • ✔️ Is het verstandig om experts in te schakelen?

Voor de volledige, uitgebreide vragenlijst verwijs ik je naar het handige e-book Bezichtig je droomhuis als een pro. Hierin vind je een Bezichtigingsplanner én Bezichtigingsverslag waarin je per huis alle belangrijk punten invult en met elkaar vergelijkt. Ook check je dan alle belangrijke plus- en minpunten van elk huis.

Ja ik wil die handige vragenlijsten

Stappenplan huis kopen, Stap 5: Check serieus

stappenplan-huis-kopen-checklist

stap-5-checklistAls je dan één of twee huizen vindt waarvan je echt denkt ‘wauw’, dan is het nodig er heel serieus mee om te gaan. Je wilt achteraf niet allerlei onverwachte verrassingen tegenkomen. 

Geloof me, ik kan zowat een boek schrijven over de meest vervelende situaties waarin nieuwe huizenkopers belandden. Gewoon omdat ze verliefd werden op een huis en ze het vervolgens op gevoel kochten. 

En tja, toen bleek achteraf bijvoorbeeld:

 • 🔎 dat dat ene kleine muurscheurtje helemaal niet zo onschuldig was. Een duur renovatieproject was het gevolg. 
 • 🔎 dat het huis zo lek was als een mandje, maar dat de makelaar de watersporen vakkundig had weggepoetst voor de bezichtiging.
 • 🔎 dat de nieuwe buren graag hun vuilniszakken over de omheining gooiden. Maar dat het onveilig was om de politie in te schakelen, omdat deze buren zware criminelen bleken (is het ergste verhaal dat ik ooit meemaakte).

En ga zo maar door. Dus wil jij niet in zulke nare situaties belanden? Lees dan vooral even verder.

woning-kopen-stappenplan

Blog en checklist: Huis bezichtigen als een pro

Om echt álle ins & outs te weten van een huis, is de Checklist ‘Huis bezichtigen als een pro’ een tip. Daarmee check je de staat van de woning zowel binnen als buiten. 

Je krijgt dan vragen over de fundering, woningtype, bouwwerk, bouwjaar en bijbehorende kenmerken, mogelijke gebreken, elektriciteit, veiligheid, indeling en noem het maar. Je doet dan dus écht een grondige, professionele inspectie.

Daarnaast krijg je ook allerlei vragen over de buurt. Omdat je waarschijnlijk niet naast criminelen, luidruchtige studenten of een toekomstig bouwbedrijf wilt wonen.

Ja ik wil die professionele checklist

Wil je eerst wat meer details over de inhoud van deze checklist, zodat je zelf kunt bepalen of het interessant is voor je? Lees dan zeker mijn blog Checklist huis bezichtigen als een pro. Daarin geef ik talloze voorbeelden en meer uitleg. 

Spoor verborgen gebreken op

Verborgen gebreken komen helaas veel voor. En makelaars ‘vergeten’ het je vaak te vertellen. Daarom is het heel belangrijk dat je voldoende kennis hebt van eventuele gebreken. En ze bovendien ook direct herkent. In mijn blog ‘Gebreken opsporen als een pro’ vertel ik hier uitgebreid over. Ook krijg je dan een aantal gouden tips.

Efficiënte oplossing: neem een House Mentor in de arm

stappenplan-huis-kopen-architect

Veel nieuwe huizenkopers voelen zich overweldigd als ze merken hoeveel er komt kijken bij een huis kopen. En dat klopt: als je het beste huis voor de beste prijs wilt kopen, dan moet je wel écht weten wat je doet. Dat is dus de reden dat MyHoHo al deze marktkennis open op tafel legt. 

Maar we gaan nog een stapje verder om je te helpen: wij bieden onze klanten ook een HouseMentor aan. Dit is je eigen persoonlijke architect die je adviseert over alles wat je maar moet weten. Je House Mentor gaat zelfs met je mee naar bezichtigingen. Zo heb je de garantie dat je geen miskoop begaat of veel teveel betaalt. Wil je hier meer informatie over? Check dan deze pagina.

Stappenplan huis kopen, Stap 6: Doe een bod en onderhandel

stappenplan-huis-kopen-bod-onderhandelen

stap-6-bod-uitbrengenWist je dat:

 • het hoogste bod op een huis niet per se het winnende bod is? 
 • de vraagprijs helemaal niet bepaalt welk bod jij uiteindelijk uitbrengt? 

Dat zijn denkfouten die de meeste huizenkopers maken. Hoe dit dan wel zit? Zo: 

De slimste onderhandelaar heeft 50-80% kans het huis te krijgen. 

Daar schrik je zeker een beetje van, of niet? Dat je zoveel invloed op de uitkomst hebt, ook al heb je een kleiner budget dan je concurrenten. Daarom is het dus belangrijk dat je alles weet over effectief onderhandelen op de huizenmarkt. 

Kies je onderhandelstrategie

Om te winnen, kun je niet zonder een professionele onderhandelstrategie. Maar hoe dan? Lees vooral eerst mijn blog ‘Een slim bod uitbrengen op een huis’. Hierin lees je over:

 • 💌 Hoe je er achter komt of je bod goed is;
 • 💌 Hoe je ontdekt hoeveel de woning werkelijk waard is;
 • 💌 Hoe je een onderhandelstrategie samenstelt;
 • 💌 Waar je je openingsbod op baseert;
 • 💌 Wat de spelregels van het onderhandelen zijn;
 • 💌 Welke ontbindende voorwaarden aantrekkelijk zijn voor een verkoper.

In die blog geef ik je dus een preview en selectie van het uitgebreide stappenplan dat aan bod komt in mijn e-book Onderhandelen, bieden en je huis kopen als een pro. In het e-book deel ik ook alle waardevolle onderhandelinformatie weer met je. Dat doe ik in de vorm van stappenplannen, voorbeeldbrieven, checklists en meer. 

Ik word de slimste onderhandelaar!

huis-kopen-stappenplan-onderhandelingstrategieStappenplan huis kopen, Stap 7: Teken het voorlopig koopcontract

stappenplan-huis-voorlopig-koopcontract

stap-7-voorlopig-koopcontractGefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! (hoe kan het ook anders na het volgen van dit stappenplan).

Jij en de verkoper zijn het dus eens over de prijs. Je tekent het voorlopig koopcontract. In principe is de deal nu rond, ténzij iemand de ontbindende voorwaarden inzet. Maar over deze ontbindende voorwaarden heb je ontzettend goed over nagedacht tijdens Stappenplan huis kopen, Stap 6. 

Oftewel, er kan vrijwel weinig plotseling misgaan. En zo wel, dan heb jij je goed ingedekt door je perfecte voorbereiding.

Maar let op! Besteedde je, om welke reden dan ook, tóch niet zoveel tijd aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden? En wil je uiteindelijk toch van de koop afzien? Oeps. Dan betaal je ongeveer zo’n 10% van de koopsom…

Stappenplan huis kopen, Stap 8: Regel je hypotheek

stappenplan-huis-kopen-hypotheek

stap-8-hypotheek-huisHet is tijd om je hypotheek officieel te regelen. Maarrr: kies nooit zomaar voor de eerste beste hypotheekadviseur! Want welke voorwaarden zitten er aan die hypotheek? Vergelijk dus absoluut alle voorwaarden van de verschillende, voor jou mogelijke hypotheken.

Hoe je deze vergelijking het beste aanpakt? Door gezellig op de koffie te gaan bij verscheidene hypotheekadviseurs.

Ook hier weer een tip: je hebt onafhankelijke adviseurs en afhankelijke, zoals van een bank. Afhankelijke adviseurs geven alleen advies over hun eigen hypotheken. En onafhankelijke adviseurs zetten alle mogelijke opties voor je op een rij. Houd hier dus rekening mee, maar ga zeker bij beide soorten adviseurs langs. 

Komt ie weer: wat was je budget ook alweer?

Zoals ik al direct noemde in Stappenplan huis kopen, Stap 1: reken zorgvuldig uit wat je werkelijke budget is. De maandlasten moeten draagbaar zijn voor je. Een maximale hypotheek zorgt automatisch voor hogere maandlasten. En je wilt natuurlijk wel geld overhouden voor andere dingen dan alleen je hypotheekaflossing. 

Maar deze berekening maakte je al in Stap 1. Dus dankzij deze goede voorbereiding destijds scheelt het je nu behoorlijk tijd en stress. Fijn hè?

Stappenplan huis kopen, Stap 9: Naar de notaris

stappenplan-huis-kopen-notaris

stap-9-huis-notarisJe tekende het voorlopig koopcontract en ook je hypotheek is rond. Nu komt dan eindelijk hét moment: je tekent het officiële contract van je droomhuis! 

En om je maar meteen heel wat tijd te besparen: je hoeft niet uit te zoeken welke notaris goedkoper is. Ze kosten namelijk allemaal even veel. Hun loon is wettelijk vastgelegd. Je kunt er dus van uitgaan dat ze allemaal even betrouwbaar zijn.

En tekenen maar! Of toch niet?

Zo, je zit bij de notaris. En je staat op het punt de koopakte te tekenen. Maar 30 minuten geleden hoorde je dat de verkoper de kapotte leiding nog niet vervangen heeft. ‘Ah komt wel goed’, beloofde hij je, ‘alle reparateurs kunnen pas volgende week komen, dus het kan gewoon niet eerder’. Je vertrouwt hem en tekent het contract.

HOOOOOOO!!! NEE DUS! 

Je gaat nu helemaal niks tekenen. Pas als die leiding gefikst is, teken je de koopakte en niet eerder. Daarmee voorkom je veel mogelijke problemen.

Sowieso: check de koopakte vooraf op mogelijke addertjes onder het gras. Of kleine lettertjes waar je overheen las. Het beste schakel je daar iemand voor in met juridische kennis.

Wil je meer tips met betrekking tot de notaris? Begin dan eerst met het 1e e-book Droomhuis – 101 gouden aankooptips. Of stel je vragen direct vrijblijvend aan MyHoHo.

Stappenplan huis kopen, Stap 10: Begin met verbouwen

stappenplan-huis-kopen-verbouwen

stap-10-huis-verbouwenDe sleutels van je nieuwe woning zijn nu dan echt van jou. Dus je mag nu doen met de woning wat je wilt! Tijdens de vorige stappen stelde je al vast welke renovaties of verbouwingen straks plaats zullen vinden. En de kosten hiervoor nam je keurig mee in je budget.

Maar voordat we daar op ingaan, nog even over die sleutel: denk je er wel aan de sloten van je nieuwe woning te vervangen? Je weet namelijk niet wie een kopie bezit! En je zit vast niet te wachten op verdwaalde oma’s van de vorige eigenaar. Of diens wraakzuchtige ex. Dus wissel die ‘nieuwe oude’ sleutel direct om voor een échte nieuwe (of zet er meteen een gepantserde veiligheidsdeur in voor die criminele buren).

Hoe pak je de verbouwing van je huis aan?

Wil je binnen 15 minuten weten wat je moet doen voor een geslaagde verbouwing? Dan hoef je maar 1 ding te doen. Contact nemen met een architect van MyHoHo. 

Waarom we dit doen? Omdat elke reden voor de verbouwing/renovatie zo anders is. Voorbeelden:

 • 🛠️ Je weet niet of je verbouwing haalbaar is
 • 🛠️ Je vraagt je af welke vergunningen je nodig hebt 
 • 🛠️ Je stuit opeens op verborgen gebreken
 • 🛠️ Je weet niet goed wat de beste verbouwstrategie/-volgorde is

En zo zijn er nog vele andere redenen te noemen. 

En daarom is het beste advies hierin dus ook zo persoonlijk. In plaats van een blog of e-book te schrijven over dit onderwerp, geven we hier liever persoonlijk advies op maat. Wij helpen met wat je maar nodig hebt voor een geslaagde verbouwing. Begeleiding vanaf het eerste begin tot aan het eind is zelfs mogelijk.

Wil je concreet weten waar je ons voor kunt inschakelen? Kijk dan hier.

Stappenplan huis kopen, Stap 11: Verhuis naar je droomhuis

stappenplan-huis-kopen-verhuizen

stap-11-verhuizenKlaar met verbouwen? Of was klussen niet nodig? Zet de koffers dan maar klaar en verhuis naar je droompaleis! 

En weet je hoe je het klaarzetten van die koffers het beste doet? Hierbij enkele handige tips:

 • 📦 Begin ruim van tevoren al met inpakken. Doe je dit op het laatste moment, dan bestaat de kans dat je in het nieuwe huis continu zoekt naar spullen. Reden: je had geen tijd meer om de dozen netjes in te pakken. 
 • 📦 Pak de dozen dus netjes in. Goede tactiek voor opruimen is deze: gebruik 3 dozen. In de 1e doe je spullen die je weggeeft, in de 2e zitten dingen voor de kringloopwinkel, en in de 3e doos bevat spullen die je weggooit (dus die leeg je ook steeds). Wat er dan overblijft, zijn de spullen die met je meeverhuizen. 
 • 📦 Wat betreft de spullen die meeverhuizen: pak ze per kamer in. Dus een doos waar alleen keukenspullen in zitten, een doos met alleen badkamerspullen, enzovoorts. Oh ja, vergeet niet op de doos zelf te schrijven om welke kamer het gaat. Dan kun je in het nieuwe huis de dozen direct in de juiste kamer zetten.
 • 📦 Verhuis op een doordeweekse dag. Een verhuisbedrijf is dan meestal goedkoper dan wanneer je ze in het weekend inhuurt. En ook hoef je dan geen opvang voor je eventuele kinderen te regelen (die zitten dan toch op school of de kinderopvang).
 • 📦 Ook bespaar je kosten op het verhuisbedrijf door zelf alle meubels al te demonteren. En ze in je nieuwe huis zelf weer in elkaar zet.

Meer tips? Je leest ze in het gratis e-book Droomhuis – 101 gouden aankooptips.

Stappenplan huis kopen, Stap 12: Feestje! 🥳

stappenplan-woning-kopen-feestje

stap-12-woning-kopenZo, dat was een avontuur zeg! Maar wel een hele mooie. Je hebt vele e-books gelezen, checklists en vragenlijsten ingevuld, stappenplannen gevolgd en misschien ook samengewerkt met een eigen  HouseMentor. Ik denk dat het daarom zeker terecht is om jezelf nu een huizenexpert te noemen. 

Eindelijk mag je op de bank ploffen met een welverdiend drankje. En wanneer geef je de house warming? Je vrienden en/of familie staan vast te popelen je nieuwe droomhuis te bewonderen! 

Hoe dan ook: ik wens je een ontzettend fijne tijd in je droomhuis. En dat je een mooie woontoekomst tegemoet mag gaan!

Hoe koop je een huis? Door deze eerste stap te zetten:

stappenplan-huis-kopen-tips

In deze blog verwees ik je er al vaker naar: het gratis e-book met 101 gouden aankooptips. Hierin vind je gegarandeerd de beste tips die je helpen tijdens de huizenjacht. Vooral als je daar nog niet mee begonnen was. Het e-book is dan écht je vertrekpunt als je niet goed weet waar te beginnen.

Dus waar wacht je nog op? Zet die eerste stap en download dat gratis e-book!

Start hier

Over de schrijver
Al jaren help ik jonge huizenkopers hun droomhuis kopen. En daarbij streven naar hét ultieme thuisgevoel. Dat is het principe van My House, My Home (MyHoHo). Daar teken ik als ervaren stedenbouwkundige architect voor!
Reactie plaatsen